Şap Altı Ses Yalıtımı
Şap Altı Ses Yalıtımı yapmanın en doğru yöntemi sesi kaynağından kesecek ses yalıtım ürünleri kullanmaktır. Şap altında ses yalıtımı yapma imkanınız yok ise parke altı ses yalıtımı ile yüksek ses yalıtımı da yapmanız mümkündür. Bu anlamda titreşimi emecek ve sesi absorbe ederek hava ve titreşim kaynaklı sesleri keserek alt kat komşu veya mekana erişmesini sağlayacak SoundBar çapraz bağlı şap altı şilte ve kauçuk ürünleri bulunmaktadır. Bu ürünler kullanılacağı alan göre seçim yapmak önemlidir. Bazı ürünler Şap altında ses yalıtımı ve ısı yalıtımı sağlarken bazıları şap altı yalıtımında kullanma imkanı yoktur. SoundBar hem şap altı hem de parke ve halı altında ses ve ısı yalıtımı sağlayan maliyeti düşük ve tek başına 42 dB e kadar ses yalıtımı sağlayabilmektedir. Şap altı şilte fiyatları için iletişime geçiniz. Üreticiden tüketiciye uygun fiyat, kamyonve Tır bazında siparişler için özel fiyatlar alabilirsiniz.
Şap Altı Akustik Şilte
Şap altı akustik şilteler SoundBar amorf formdaki hücre yapılarından dolayı sesi ve ısıyı taşımamaktadır. Bundan dolayı bu şilteler yalıtım malzemesi olarak kullanılmaktadır. Bu ürünler ses ve ısı yalıtımı yapılmak istenen mekanlara uygulanmaktadır. Mekanların durumlarına göre farklı uygulama şekilleri bulunmaktadır. Bu uygulamalardan bir tanesi de şap altı uygulamasıdır. Bu uygulamada akustik şilte şapın altından uygulanmaktadır. Bu yöntem genellikle yeni yapılan binalarda kullanılmaktadır. Şap altı akustik şilte uygulaması için zeminin en alt seviyesine inilmesi gerekmektedir. Bu da eski binalarda ciddi zahmetli olmaktadır. Bunun yerine başka uygulamalar yapılmaktadır. Fakat yeni binalar, bu yöntem için uygundur. Zemin betonu yeni atıldığı için akustik şilteler rahatlıkla şap betonun altına yerleştirilebilmektedir.
Şap Altı Akustik Şilte Nedir?
Şap altına akustik şilte yerleştirilirken dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Bu hususların dikkate alınmaması durumunda ses yalıtımı istenilen seviyede olmayacaktır. Bu hususlardan bir tanesi akustik şiltelerin yere yerleştirilmesi sırasında boşluk kalmamasıdır. Bunun için ek yerlerinin birbiri üzerine 3cm bindirilmesi ve kayma olmaması için bant ile tutunma sağlanması gerekmektedir. Bir başka husus ise köşelerle ilgilidir. Akustik şilteler köşeler geldiğinde en az 3 cm yukarı doğru kıvrılması gerekmektedir. Bu sayede yüzer şap hale gelir ve SoundBar ürünün üstüne biner zemin ve duvarla ilişkisi kesilir. Akustik şiltelerin en az şap kalınlığı kadar olması ve yüzeye çıkması gerekmektedir. Bu durum sağlandıktan sonra tesviye betonu atılmalıdır. Şap altı akustik şilte genel hatlarıyla bu şekildedir. Yukarıda belirtilen hususlara yeteri kadar dikkat edilmesi ses yalıtımı konusunda alınan verimi artıracaktır.
Şap Altı Akustik Şiltenin Özellikleri
Şap altı uygulamasından kullanılan ürünler, kullanılacağı alanın özellikleri dikkate alınarak üretilmektedir. Akustik şilte üzerine gelen betondan etkilenmemektedir. Yırtılmaya karşı oldukça dayanıklıdır. Bu malzemelerin zemini tamamen kaplaması gerekmektedir. Kaplanması gereken alandan bazı bölümlerin çeşitli sebeplerden sonra açılması durumunda ses yalıtımı ciddi zarar görecektir. Şap altında bulunan akustik şiltelerin zarar görmesi durumunda değişimlerinin yapılması oldukça zahmetli olacaktır. Bu durum dikkate alınarak akustik şilte üretimleri yapılmaktadır. Beton altında zarar görmeyecek şekilde üretilmektedir. Üretildiği malzemeler, uzun yıllar yıpranmadan kalmasını sağlamaktadır. Beton altında bulunabilecek her türlü haşereye karşı da dayanıklıdır. Beton altında uzun yıllar kalacağından dolayı hijyen sorunu yaratmaması için üretilen malzemeler antibakteriyel özellik göstermektedir. Böylece akustik şilte üzerinde bakterilerin üremesi gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Beton altında kullanıldığından kullanıcılar tarafından en fazla çöküp çökmeyeceği konusu merak edilmektedir. SoundBar akustik şilteler, çökmeye karşı dirençli olarak üretildiğinden böyle bir sorun yaşanmaz. Şu anda tüm toki projelerinde tercih edilen yüksek performanslı bir üründür..