Çatılarda Isı ve Ses Yalıtımı

Çatı İzolasyonu ve Isı Yatılımı Akustik Şilte Uygulamaları

Çatılarda Isı ve Ses YalıtımıYaptırdığınız evlerin, işyerlerinin en önemli parçalarından birisi de çatısıdır. Bu sebeple çatı izolasyonu çok önemlidir. Genellikle düşük maliyetli olan ürünleri tercih edenler her sene çatılarına bakım yaptırmak durumunda kalmaktadırlar. Halk arasında çatı aktarımı olarak ifade edilen kırık kiremitlerini değiştirme yolu ile çözüm bulmaya çalışmaktadırlar. Ancak yapılan bu işlem çözüm olmadığı gibi her sene aynı sorunla yeniden karşılaşmaktadırlar. Bu sorunu yaşamak istemeyenler ise çatı üstü ısı yalıtımı sayesinde kesin ve kalıcı çözüme ulaşabilmektedirler.

Çatı Üstü Ses ve Yalıtımı Nedir?

Evlerde veya işyerlerinde ısı kaybının en çok olduğu yerlerden biride çatılardır. Yaklaşık olarak % 25 – % 30 oranında ısı kayıpları çatılardan kaynaklanmaktadır. Özellikle son katlarda oturanlar evlerinin iyi ısınmadığı veya çabuk soğumasından şikâyetçi olurlar. Bunun yanı sıra ilkbahar ayındaki yağışlardan ve kış ayından sonraki karın erimesinden dolayı evlerinin rutubet aldığını söylerler. Bu sorunları yaşayanlar çatıların üzerindeki kiremitlerin tamamen kaldırılarak çatının üzerine serilen yalıtım malzemesi sonucundan büyük ölçüde ısı kaybının önledikleri gibi rutubetten de kurtulmuş olacaklardır. Bu işlemi yaptırırken aynı zamanda Çatı üstü ses yalıtımı sayesinde çatıdan gelen seslerden kurtulmuş olacaklardır.

Hafifleyen yapı ekipmanları istenmeyen sesleri gideremediği için çatı üstü ses ve ısı yalıtımı nedir? Sorusunu akıllara getirmektedir. Kış aylarındaki ısı kayıplarını engellemek, bina sıcaklığını koruyarak küflenmeye engel olan ısı yalıtım aynı zamanda ses yalıtımı olarak ta kullanılmaktadır. Çatı üstlerine ve çatı alt kısmına uygulanan bu sistem sayesinde ısı kaybından kurtulduğunuz gibi istenilmeyen seslerden de kurtulmuş olacaksınız. Yanmaz özelliği bulunan malzemeler kullanıldığı takdirde yangın güvenliğini de sağlamış olacaksınız.

Çatı Üstü Ses ve Yalıtımda Firma Tercihi

Her alanda karşımıza çıkan akustik ses yalıtımı sayesinde sesler karışmayarak, ses kirliliği ortadan kalkacaktır. Çeşitli kalınlıklarda ve özel üretimler sayesinde doğru ses yalıtım kararı verebilmeniz için öncelikle evinizde keşif yapılarak, doğru malzemenin seçimi ile seslerden kaynaklı sıkıntınızdan kurtulmuş olacaksınız. Bunun yanında çatınız için en uygun olan ısı yatımını tercih etme şansını bulacaksınız. Yaptırılacak yerin her alanına uygulanma imkânı bulunan ses yalıtımında önemli olan kaliteli malzeme seçimidir. Malzemenin kaliteli ve doğru tercih edilmesi istenilen sonucu vermektedir. Tavan ve tabana da yaptırma şansınız bulunan ses yalıtımı sayesinde gürültüden kurtularak seslerin akustik olarak verilmesini sağlama imkânınız bulunmaktadır. Kullanılan malzemenin yanında işçilikte önemli olduğu için çatı izolasyon yapan firmalar arasında çok iyi bir araştırma yaparak bu işi son teknolojik gelişmeleri takip eden firmalara yaptırılması gerekmektedir.

Leave A Comment