Duvar ses yalıtımı günümüz yapılarının en büyük sorunu olmaya devam ediyor. Bir çok yapıda, apartman daire, müstakil binaların ortak duvarları yada ikiz villa hiç fark etmeksizin ortak duvar ses yalıtım problemleri görülmektedir.
Yalnızca ortak duvar ses yalıtımı değil, ev sinema odası veya bir stüdyo kurmak isteyen müşterilerimizin ihtiyaçlarını da düşündüğümüzde bu tarz alanların ses yalıtımı oldukça önemlidir. Zira yatak odası ses yalıtımı gibi mahremiyet alanları veya ofis odası ses yalıtımı ihtiyacı duyabiliyor. Ancak konutlarda büyük sorun haline gelen duvar ses yalıtımı problemleri günümüzde geleneksel taş yünü, camyünü, EPS, XPE gibi ürünlerle çözmek pek mümkün olmuyor.
Gelişen teknoloji ve harcanan AR-GE bütçeleri ile profesyonel olarak geliştirilen ses yalıtım malzemeleri akustik laboratuvarlarda koşullandırılıp testleri yapılabiliyor. Ses Yalıtımı GO sünger gibi açık hücre yapısına ürünler kullanmak yerine bu alanda kendini ispatlamış, ilgili testleri başarı ile geçmiş ürünlerle oluşturduğu profesyonel kesitlerle ses sorunlarını %95 oranında kesebilecek bilgi birikim ve iş tecrübesine sahip ürün yelpazesi ve bir ekibe sahip.
Duvar Ses Yalıtımı Nerelerde Uygulanabilir ?
Duvar ses yalıtımı her türlü gürültünün bulunduğu alandan ses çıkışını önlemek veya her türlü sesin geçiş yaptığı alanlarda duvar olsun veya olmasın giydirme veya bölme duvarlarla profesyonel ses yalıtımı yapmak mümkündür. Burada önemli olan sesin kaynağını, sesin şiddetini ve frekans aralıklarını bilmektir. Bu değerlerin anlamını bilen ve hangi frekans aralığında kaç db yalıtım yapması gerektiğini bilen profesyonel ses yalıtım ve akustik yazılımlara sahibiz.
Duvar Ses Yalıtımı Malzemeleri Nelerdir ?
Burada belirtmememiz gerekir ki internette arama yaptığınızda bir çok ürünle karşılaşacaksınız ve maalesef bir çok ürünün sizin ihtiyacınızı karşılayıp karşılayamadığını bilemeyeceksiniz. Zira ses yalıtım ürünleri her sesi yalıtmak. Örneğin normal bir konuşma sesi şiddeti 60dB civarındadır. Sesinizi biraz daha yükselttiğinizde bu ses şiddeti 70 – 75 db civarına kadar çıkar. Peki bir elektrik süpürgesi sesinin de 75db olduğunu biliyorsak bu iki sesin şiddeti aynı olmasına rağmen frekanslarının farklı olduğunu biliyor muydunuz ? Bazı insan sesleri ve mekanik sesler daha düşük frekans aralığına sahiptir. Normal bir konuşma sesini yalıtan ürünlerin yalıtım değerleri düşük frekanslı seslerde gittikçe düşer. Örneğin 28dB insan sesi yalıtan bir ürün, bu tarz mekanik seslerde 10dB kadar düşmektedir.
Duvar Ses Yalıtımı malzemesi seçerken neye dikkat etmeliyim ?
Vatandaşlarımız genellikle alacağı ürünü görmek, dokunmak. hissetmek ister. Hatta genel bir kanı olarak ürünün kalınlığı ağırlığı yüksekse ürün iyidir gibi bir yaklaşım söz konusu olduğunu görüyoruz. Isı yalıtımı için yüksek ağırlık DNS ve kalınlık önemli bir etkenken, ses yalıtım malzemelerinde durum pek böyle değildir. Zira burada kalınlık ve ağırlıktan daha önemli olan ürünün niteliğidir. Bir ses yalıtım malzemesi satın almadan önce niteliğini bilmeniz gerekir. Zira açık hücre yapısına sahip bir çok döşeme süngeri ses yalıtım malzemesi olarak satılmaktadır. Bu satıcı için yüksek kar sizin için düşük bir ses yalıtımı demektir.
Duvar Yalıtımı için Sizin bir öneriniz var mı?
Elbette her ses sorunu için standart çözümler değil kişiye özel ses yalıtım çözümleri sunuyoruz. Ses seviyeleri ve türlerini müşterilerimizden gelen geri bildirimlere göre değerlendiriyor ve duvar yalıtımında ihtiyacı olacak ürün yada ürünleri sunuyoruz. Burada dikkat ettiğimiz hususlar ekonomik ürünler satarak para kazanmak değil, öncelikle müşterinin beklentilerini karşılayacak ve ses sorununu müşterinin beklediği seviyelere düşürecek bir ses yalıtımı detayı oluşturmak. Akustik danışmanlarımız yüzlerce yaptığı uygulama ve iş tecrübesini müşterilerimizle paylaşmaktan çekinmiyoruz.